
Asha Karami werkt, naast het schrijven, als jeugdarts, yogadocent en als ringarts bij vechtsportgala’s. Haar debuutbundel 'Godface' (2019) werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de Grote Poëzieprijs.
Asha Karami leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen; geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Ze veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Haar poëzie is verkennend, open, intuïtief, zoekend, onderzoekend.
In 2017 debuteerde ze in nY en Poëziekrant en sindsdien publiceerde ze in verscheidene literaire tijdschriften, waaronder Het Liegend Konijn, Terras, Revisor, Tirade, De Gids, Samplekanon en Ooteoote.
Foto: © Hellen van Meene


Koen Sels (1982) studeerde Nederlandse en Engelse literatuur. Bij het balanseer verscheen zijn debuutroman ‘Generator’ (2015, genomineerd voor de Bronzen Uil) en de korte reportage ‘Kanaal’ (2018).
Hij publiceerde stukken over literatuur en hedendaagse kunst in onder meer De Leeswolf, De Reactor en verschillende kunstenaarspublicaties. In 2013 was hij gastschrijver bij nY. In 2019 verscheen zijn langverwachte tweede roman 'Gloria', een uniek vaderboek dat lovend is onthaald en genomineerd werd voor de Boekenbon Literatuurprijs.
Foto: © Mieke Verbijlen


Een afkeer van de letter V kan de Vlaamse auteur Roderik Six (1979) alvast niet verweten worden. Zijn romans ‘Vloed’ en ‘Val’ kregen in 2019 gezelschap van een derde: ‘Volt’.
Van zowel 'Vloed' als 'Val' zijn de filmrechten verkocht. In 2021 verscheen zijn recentste roman 'Monster'. Six, die door Ilja Leondard Pfeijffer als literaire duivelskunstenaar werd bestempeld, schrijft ook journalistiek werk voor onder andere Knack.
Foto: © Jelle Vermeersch


Dirk Leyman (1965) is sinds 2000 verbonden aan De Morgen als recensent, interviewer en boekennieuwsjager. Daarnaast schrijft hij nog voor talloze andere publicaties.
Als ‘de papieren man’ houdt Leyman de vinger aan de pols van de literaire actualiteit uit Vlaanderen en Nederland. Voor Boeken op Woensdag, een productie van het Letterenhuis/Antwerpen Boekenstad, gaat hij iedere maand in gesprek met een Nederlandstalige schrijver over haar of zijn nieuwe boek.
In 2015 verscheen van zijn hand ‘Lezen, een gebruiksaanwijzing. De wereldliteratuur in vijftig personages’ (Uitgeverij Polis), met tekeningen van Brecht Evans: een boek over literaire personages en de echte personen waarop ze zijn gebaseerd.
Foto: © Koen Broos