Auteurs
Asha Karami

Asha Karami werkt, naast het schrijven, als jeugdarts, yogadocent en als ringarts bij vechtsportgala’s. Haar debuutbundel 'Godface' (2019) werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de Grote Poëzieprijs.

Lees meer

Asha Karami leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen; geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Ze veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Haar poëzie is verkennend, open, intuïtief, zoekend, onderzoekend.
In 2017 debuteerde ze in nY en Poëziekrant en sindsdien publiceerde ze in verscheidene literaire tijdschriften, waaronder Het Liegend Konijn, Terras, Revisor, Tirade, De Gids, Samplekanon en Ooteoote.

Foto: © Hellen van Meene

Verberg
Koen Sels

Koen Sels (1982) studeerde Nederlandse en Engelse literatuur. Bij het balanseer verscheen zijn debuutroman ‘Generator’ (2015, genomineerd voor de Bronzen Uil) en de korte reportage ‘Kanaal’ (2018).

Lees meer

Hij publiceerde stukken over literatuur en hedendaagse kunst in onder meer De Leeswolf, De Reactor en verschillende kunstenaarspublicaties. In 2013 was hij gastschrijver bij nY. In 2019 verscheen zijn langverwachte tweede roman 'Gloria', een uniek vaderboek dat lovend is onthaald en genomineerd werd voor de Boekenbon Literatuurprijs.

Foto: © Mieke Verbijlen

Verberg
Roderik Six

Een afkeer van de letter V kan de Vlaamse auteur Roderik Six (1979) alvast niet verweten worden. Zijn romans ‘Vloed’ en ‘Val’ kregen in 2019 gezelschap van een derde: ‘Volt’.

Lees meer

Van zowel 'Vloed' als 'Val' zijn de filmrechten verkocht. In 2021 verscheen zijn recentste roman 'Monster'. Six, die door Ilja Leondard Pfeijffer als literaire duivelskunstenaar werd bestempeld, schrijft ook journalistiek werk voor onder andere Knack.

Foto: © Jelle Vermeersch

Verberg
Dirk Leyman

Dirk Leyman (1965) is sinds 2000 verbonden aan De Morgen als recensent, interviewer en boekennieuwsjager. Daarnaast schrijft hij nog voor talloze andere publicaties.

Lees meer

Als ‘de papieren man’ houdt Leyman de vinger aan de pols van de literaire actualiteit uit Vlaanderen en Nederland. Voor Boeken op Woensdag, een productie van het Letterenhuis/Antwerpen Boekenstad, gaat hij iedere maand in gesprek met een Nederlandstalige schrijver over haar of zijn nieuwe boek.
In 2015 verscheen van zijn hand ‘Lezen, een gebruiksaanwijzing. De wereldliteratuur in vijftig personages’ (Uitgeverij Polis), met tekeningen van Brecht Evans: een boek over literaire personages en de echte personen waarop ze zijn gebaseerd.

Foto: © Koen Broos

Verberg
Colofon

Desideratorium 2 – Gelijkenissen met bestaande personen

Samenstelling programma 
Amber Maes

Productie & regie
Leander Coorevits

Camera
Leander Coorevits, Maxim Hectors & Robbe Maes

Montage
Leander Coorevits

Geluid 
Karel Marynissen (Klaar voor opname)

Promotie 
Julia Willaert

Administratie
Jasmien Dieltiens

________________________________________________

De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Antwerpen investeren in de werking van Behoud de Begeerte, kunstencentrum voor literatuur. 

Word klokkenluider van Behoud de Begeerte.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief