Auteurs
Johan De Boose

Johan de Boose (1962) is doctor in de Slavische Talen en Oost-Europakunde. Hij schrijft romans, literaire non-fictie, poëzie en theater.

Lees meer

Johan de Boose werkte als journalist voor kranten, tijdschriften, radio en televisie en als theatermaker bij o.a. Nieuwpoorttheater en Vooruit. Zijn bundel ‘Geheimen van Grzimek’ (2010) werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. In 2011 publiceerde De Boose de roman ‘Bloedgetuigen’, waarvan hij zelf een bewerking voor theater maakte. Zijn roman ‘Het vloekhout’ (2018) stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2019. ‘Dondersteen’ (2020), een “fascinerend eerbetoon aan zijn vader” (Trouw), is zijn laatste roman.

Foto: © Stephan Vanfleteren

Verberg
Valerie Tack

Valerie Tack (1981), die naar eigen zeggen een zwak heeft voor Stijn Streuvels, kwameisjesstreken en korte nachten, bracht in maart 2020 haar debuutroman ‘Rauw & alsof’ uit.

Lees meer

Christophe Vekeman loofde de auteur: “Er zit een beest in Valerie Tack. En het kan schrijven als de besten”. Als leerkracht Nederlands-Engels in het secundair onderwijs probeert Tack jongeren de liefde voor taal en literatuur bij te brengen.

Verberg
Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967) brak door in de Nederlandse letteren met ‘Joe Speedboot’ (2005), dat op de nominatielijsten verscheen van de AKO Literatuurprijs, de Literatuurprijs Gerard Walschap, de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Binnenkort komt zijn nieuwe boek uit: ‘Gedachten over onze tijd’.

Lees meer

Volgens NRC Handelsblad eiste Wieringa met Caesarion (2009) een plaats op bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur. Het boek stond onder andere op de shortlist van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award. In 2012 verscheen ‘Dit zijn de namen’, waarmee Wieringa de Libris Literatuur Prijs 2013 won en de publieksprijs van de Gouden Uil. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald. De meest recente roman van Tommy Wieringa ‘De heilige Rita’ was – alweer! –een voltreffer: het boek leverde hem de eerste LangZullenWeLezen-trofee voor fictie op, de BookSpot Literatuurprijs, de publieksprijs Gouden Boekenuil en de Inktaap.

Foto: © Stephan Vanfleteren

Verberg
Anneleen Van Offel

Anneleen van Offel (1991) publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften, waaronder De Revisor, Kluger Hans en Hard//hoofd. In februari 2020 verscheen haar debuutroman ‘Hier is alles veilig’.

Lees meer

In 2016 nam Anneleen Van Offel deel aan de schrijfresidenties van Das Mag en van deBuren. In de hoedanigheid van Letterzetter van Kortrijk leidt Van Offel tussen 2019 en 2021 een collectief van jonge kunstenaars. Ze is redacteur van Deus Ex Machina en programmator van De Sprekende Ezels in Gent. In 2019 presenteerde ze op het Festival van de Gelijkheid het gespreksprogramma ‘de zin van mijn leven’ waarin ze met schrijvers sprak over de zin die hun leven veranderde.

Foto: © Koen Broos

Verberg
Colofon

Desideratorium 1 - Work in progress

Samenstelling programma 
Amber Maes

Productie & regie
Leander Coorevits

Camera
Leander Coorevits & Cedric Vankerckhoven

Montage
Leander Coorevits

Geluid 
Karel Marynissen (Klaar voor opname)

Promotie 
Julia Willaert

Administratie
Jasmien Dieltiens

________________________________________________

De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Antwerpen investeren in de werking van Behoud de Begeerte, kunstencentrum voor literatuur. 

Word klokkenluider van Behoud de Begeerte.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief