
Saskia De Coster (1976) is actief als schrijver, beeldend kunstenaar, videaste en als columniste van De Morgen.
Volgens Lanoye is ze ‘al jaren de meest originele pen van Vlaanderen’. Saskia De Coster schitterde in 2007 op het podium van Saint Amour. Haar roman ‘Nachtouders’ (2019) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Eind 2020 verscheen haar recentelijkste verwezelijking: de novelle ‘In de rij voor de nachtboot’ (Das Mag), het boekengeschenk van de Confituurboekhandels. De Coster nam deel aan Happy New Queer! van het Queer Arts Festival 2020. Dit jaar verschijnt haar nieuwste roman ‘De Weddenschap’ bij Das Mag.
Foto: © Johan Jacobs

Aya Sabi (1995) schrijft tweewekelijks columns voor De Morgen en geniet op jonge leeftijd al een stevige live-reputatie.
Ze woont in Vlaanderen en studeert Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Sabi schrijft over recht en onrecht, leven en dood, kunst en cultuur, ver en dichtbij, oorlog en vrede. In 2019 verscheen haar debuutroman ‘Verkruimeld land’ (Atlas Contact). Deze zomer verschijnt haar nieuwste roman bij Das Mag.
Foto: © Noortje Palmers

Auteur Annelies Verbeke is mede-oprichter van Fix dit, een schrijverscollectief dat streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld.
Met ‘Slaap!’ (2003) schudde Annelies Verbeke de literaire wereld door elkaar: de roman verscheen in 21 landen, en won onder meer de Vlaamse debuutprijs. Voor 'Dertig dagen' ontving Verbeke onder andere de F. Borderwijkprijs en voor haar verhalenbundel 'Halleluja' mocht ze de Cutting Edge Award en J.M.A. Biesheuvelprijs voor beste verhalenbundel in ontvangst nemen. Annelies Verbeke schrijft naast poëzie, romans en kortverhalen, ook theaterteksten. Verbeke is tevens mede-oprichter van Fixdit, een schrijverscollectief dat streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld. In januari 2021 verscheen bij De Geus haar nieuwste verhalenbundel ‘Treinen en kamers’.
Foto: © Alex Salinas

Sofie Lakmaker (1994) schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden.
In de eindejaarslijstjes van AD Magazine en Vogue werd ze getipt als hét literaire talent van 2021. Toen ze in 2018 een verhaal schreef in de allereerste Sampler van Das Mag, schreef Tzum daarover: ‘Ga door, Sofie Lakmaker! Schrijf! Schrijf!’ Dat advies heeft ze ter harte genomen. Het resultaat is het excentrieke en hyperenergieke ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ (2021, Das Mag), een messcherp en onconventioneel romandebuut.
Foto: © Willemieke Kars

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK (1951) is actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer.
Van Kerckhoven studeerde grafisch ontwerp aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In haar werk onderzoekt ze de relatie tussen kunst, wetenschap, politiek en maatschappelijke thema’s, vaak met een expliciet feministische toon.
Foto: © Isabelle Pateer

Jeroen Olyslaegers (1967) schrijft columns, theaterteksten en proza.
Met zijn vorige romans ‘WIJ’ (2009) en ‘WINST’ (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Met de roman ‘WIL’ uit 2016 zette hij het sluitstuk op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. Het boek werd bekroond met onder meer de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury) en de Confituur Boekhandelsprijs. In 2020 verscheen zijn laatste roman ‘Wildevrouw’.
Foto: © Stephan Vanfleteren

Uschi Cop (1988) is doctor in de experimentele psychologie en werkt als beleidsmedewerker voor het departement Cultuur, Jeugd en Media.
Ze woont in Sint-Jans Molenbeek met twee kunstenaressen. Haar poëzie is sensueel en krachtig. Haar fictie zoekt naar het broze evenwicht tussen isolatie en verbintenis, altijd stevig verankerd in haar stad Brussel. Recent richtte ze het nieuwe schrijverscollectief Hyster-x op. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman.
Foto: © jokko

Hinda Bluekens – met haar grappige en dansbare earwurms beter bekend als Hinda House – heeft een vaste rubriek in het tijdschrift Flair: Hindaspotlight.
Elke week zet ze bekende en onbekende mensen die buiten de lijntjes kleuren in de spotlights. Daarnaast is ze ook freelance videoreporter en journalist.

WLAZLO ontstond in 2019 in Brussel. Zanger en dichter Mattijs Deraedt nodigt je samen met dit internationaal gezelschap van muzikanten uit in hun universum - een mix van indie rock en slam poetry.
De band werkt momenteel aan zijn eerste EP, die vermoedelijk in 2022 zal verschijnen. De eerste single van die EP, Halfway, verscheen eind 2020.
"Okselfrisse gitaren en een zanger die zijn beste Matt Berninger in zich naar boven haalt." - Dansende Beren