
Saskia De Coster (1976) is actief als schrijver, beeldend kunstenaar, videaste en als columniste van De Morgen.
Volgens Lanoye is ze ‘al jaren de meest originele pen van Vlaanderen’. Saskia De Coster schitterde in 2007 op het podium van Saint Amour. Haar roman ‘Nachtouders’ (2019) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Eind 2020 verscheen haar recentelijkste verwezelijking: de novelle ‘In de rij voor de nachtboot’ (Das Mag), het boekengeschenk van de Confituurboekhandels. De Coster nam deel aan Happy New Queer! van het Queer Arts Festival 2020. Dit jaar verschijnt haar nieuwste roman ‘De Weddenschap’ bij Das Mag.
Foto: © Johan Jacobs

Stella Bergsma (1973) is schrijfster, opiniemaaktster, dichteres en frontvrouw van de band Einsteinbarbie.
In 2013 verscheen haar bundel Cupcakes bij uitgeverij Lebowski, met gedichten en songteksten. Twee jaar later vertaalde ze de gedichten van Charles Bukowski. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar publiceerde haar debuutroman Pussy Album in 2016, een spraakmakend boek dat lovende recensies kreeg en waaruit Bergsma ook las op Saint Amour 2017. Bergsma schreef, voor onder andere de Volkskrant, Opzij en Joop.nl, columns over seks en andere ongemakkelijke zaken, en bedacht ondertussen de term ‘sletvrees’. Ze is tamelijk recht voor de raap: ‘Ik ben Stella Bergsma. Ik neuk terug.’
Foto: © Koos Breukel

Lois Lumonga Brochez (1995) maakt als actrice deel uit van het collectief Herman
waarmee ze in 2020 het veelbesproken stuk 'vier sterren’ maakte én van het kersverse Ensembletheater Antwerpen. Daarnaast speelde ze voor onder meer SKaGeN en De Warme Winkel en trad ze met de voorstelling Johakyu op in vluchtelingencentra.

Martha Claeys is als filosofe verbonden aan het Centrum voor Ethiek en Centrum voor Europese filosofie van de Uantwerpen, waar ze een doctoraat schrijft over de emotie trots.
Samen met collega-doctoraatsstudent Lotten Spreeuwenberg host en produceert Martha de filosofische podcast Kluwen, waarvoor ze de KVAB Jaarprijs voor Wetenschapscommunicatie ontvingen en tot de EOS publieksfavoriet werden gestemd.
Foto: © Mathias D'haen

Munganyende Hélène Christelle (1993) is een politiek geëngageerd auteur, sociaal cultureel commentator en publicist.
Ze maakt deel uit van de podcast Fufu & Dadels. Als zelf uitgeroepen Beyonceoloog analyseert ze de verhouding tussen feminisme en popcultuur, momenteel ontwikkelt ze het vak ‘Beyonceology’ voor de ArtEZ Hogeschool voor kunsten in Zwolle. In 2020 ontving Munganyende de C.C.S. Crone-prijs voor beloftevolle debuterende auteurs, haar debuut ‘Vreemd Fruit’ verschijnt in 2021 bij Uitgeverij Pluim.

‘Een van de opmerkelijkste dichteressen van het moment’.
Dat schreef Vrij Nederland. Voor haar debuutbundel ‘De dieren in mij’ (2009) ontving Delphine Lecompte de C. Buddingh’-prijs 2010 en de Prijs Letterkunde 2011 van de Provincie West-Vlaanderen. Daarna verschenen bij De Bezige Bij nog tal van bundels, waaronder haar meest recente ‘Vrolijke Verwoesting’. Daarnaast schrijft Delphine columns voor onder meer Humo en De Morgen. Sinds kort kent heel televisiekijkend Vlaanderen haar ook als gevreesde kandidaat uit De Slimste Mens ter Wereld.
Foto: © Dries Luyten

Anja Meulenbelt (1945) is schrijfster, feministe, activiste en oud-politica.
Ze werd vooral bekend door het boek ‘De schaamte voorbij’ (1976), een autobiografisch verhaal over liefde, seks en de beginjaren van de Amsterdamse vrouwenbeweging. Meulenbelt wordt beschouwd als een van de kopstukken van de tweede feministische golf. In 2019 verscheen haar recentste boek ‘Brood en rozen. Over klassen en identiteit’ (Epo)

Anne-Laure Vandeputte studeerde Drama aan het Conservatorium van Antwerpen. Ze speelde in verschillende theaterproducties
van onder andere FC Bergman, Lisaboa Houbrechts, SkaGeN en De Roovers. Onlangs was ze ook te zien in televisieproducties als Grenslanders, De Bende van Jan de Lichte en Bathroom Stories. In 2019 speelde Anne-Laure mee in haar eerste eigen theaterproductie: ‘Millennialism’, over de zoektocht van de mens in deze samenleving.

Met ‘Slaap!’ (2003) schudde Annelies Verbeke de literaire wereld door elkaar.
De roman verscheen in 21 landen, won de Vlaamse debuutprijs en het Gouden Ezelsoor en stond op de longlist van de Ako- én de Libris Literatuurprijs. Annelies Verbeke schrijft naast poëzie, romans en kortverhalen, ook colums, filmscenario’s en theaterteksten. In januari 2021 verschijnt bij De Geus haar nieuwste verhalenbundel ‘Treinen en kamers’.

Tristan is het alter ego van zangeres en producer Isolde Van den Bulcke.
Ze brengt een mix van alternatieve ambient popmuziek, jazz en elektronica. Tristan bracht twee ep's uit: Illusje (2018) en Delidomia (2019). In 2018 speelde ze in het voorprogramma van Tamino. De Morgen omschreef Tristan als “een snuifje Hiatus Kaiyote, een wolkje Kate Bush, een onsje Bat For Lashes, tussen kraut-, post- en jazzrock.”

Sihame El Kaouakibi is een Belgisch politica, activiste voor jongerenrechten en betrokken in een oplichtingsschandaal.
Ze was in 2009 oprichtster en tot 2021 directrice van het voormalige stads- en dansproject Let's Go Urban (LGU) en werd in 2014 door Knack verkozen tot een van de tien invloedrijkste allochtone Belgen.

Bambi Ceuppens (1963) is doctor in de sociale antropologie en werkt als conservator en wetenschappelijk commissaris menswetenschappen van het AfricaMuseum.
De focus van haar onderzoek ligt voornamelijk op Congolese volkscultuur in Congo en België, de Congolese diaspora in België en de Belgisch-Congolese geschiedenis in België en Congo. Ceuppens is één van de leden van de denktank die steden en gemeenten zal begeleiden in de dekolonisatie van het straatbeeld, standbeelden en straatnamen. Daarnaast schrijft ze regelmatig columns, opiniestukken en boeken.