Brief aan Walter
Evelien Bosmans

Actrice Evelien Bosmans (1989) was te zien in verschillende langspeelfilms zoals 'Groenten uit Balen’ (2011), 'Marina' (2013) en 'Wat mannen willen' (2015).

Lees meer

Ze studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. Bosmans speelde ook mee in televisieseries waaronder 'Red Sonja' (2011) en 'Chaussée d'Amour' (2016) en in tal van theaterproducties.

Foto: © Filip Naudts

Verberg
Karl van den Broeck

Karl van den Broeck (1966) is de zoon van Walter. Hij is hoofdredacteur van Apache en coördinator van het debatplatform Agora van BOZAR. Daarvoor werkte hij achttien jaar voor De Morgen en was hij vijf jaar hoofdredacteur van Knack.

Lees meer

Kalr van den Broeck maakte tijdens zijn schooltijd in Turnhout het schoolblad ‘Vampapyrus’, dat in 1984 door Knack werd bekroond als ‘Beste Schooltijdschrift’ van Vlaanderen. In 2014 publiceerde hij 'De echte vader van de pil' en in 2016 'Waarom ik de Indianen wil redden - Op zoek naar de vredespijp van Sitting Bull'. In 2017 nam hij, in naam van de redactie van Apache, de Arkprijs voor het Vrije Woord in ontvangst.

Foto: © Lessire

Verberg
Walter van den Broeck

Walter van den Broeck (1941) is een van de belangrijkste Nederlandstalige schrijvers. Hij geniet vooral bekendheid met zijn vierdelige romancyclus 'Het beleg van Laken'.

Lees meer

Voor zijn toneelwerk kreeg hij in 1982 de Staatsprijs, voor zijn proza nam hij dezelfde prijs in ontvangst in 1993. 'Terug naar Walden' (2009) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2010 en in 2012 speelde de verfilming van zijn toneelstuk 'Groenten uit Balen' in alle Vlaamse bioscoopzalen. In het voorjaar van 2021 verscheen zijn jongste roman 'Crossroads', die zich afspeelt in zijn geboortedorp Olen.

Foto: © Koen Broos

Verberg
Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers (1940) behoeft na bijna zestig jaar (!) in het schrijversvak niet zo veel introductie meer. We stellen hem echter met plezier nog eens aan u voor. Jeroen Brouwers is naast bijna-leeftijdsgenoot en collega ook een jarenlange vriend van Walter van den Broeck.

Lees meer

In 1964 verscheen Brouwers’ debuut 'Het mes op de keel'. Bij het grote publiek werd hij bekend met het boek 'Bezonken rood' (1981). In 2007 werd Brouwers onderscheiden met de Prijs der Nederlandse Letteren voor zijn gehele oeuvre. Met zijn laatste roman 'Cliënt E. Busken' (februari 2020) won Brouwers de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2021.

Foto: © Annaleen Louwes

Verberg
Koen Peeters

Koen Peeters (1959) is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. Hij ontving verschillende prijzen, onder meer voor zijn roman ‘Duizend heuvels’ (E. du Perronprijs) en ‘De mensengenezer’ (Confituur Boekhandelprijs en ECI Literatuur- en Lezersprijs).

Lees meer

In juni 2019 verscheen 'Kamer in Oostende', een melancholische roman over hoe vriendschap ons helpt om te gaan met verdriet en afscheid. Momenteel werkt Peeters aan 'De minzamen', zijn nieuwe roman die in september 2021 zal verschijnen.

Foto: © Koen Broos

Verberg
Colofon

Brief aan Walter

Naar een idee van Luc Coorevits

Samenstelling programma & scenario
Amber Maes

Productie & regie
Leander Coorevits

Camera
Cedric Vankerckhoven

Montage
Leander Coorevits

Geluid 
Karel Marynissen (Klaar voor opname)

Promotie 
Julia Willaert

Administratie
Jasmien Dieltiens

Foto Walter van den Broeck
© Koen Broos

Gebruikte fragmenten
'Groenten uit Balen', Frank Van Mechelen
Courtesy of Skyline Entertainment / De Mensen 2021

'Groenten uit Balen', Brussels Kamertoneel
1972

________________________________________________

De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Antwerpen investeren in de werking van Behoud de Begeerte, kunstencentrum voor literatuur. 

Word klokkenluider van Behoud de Begeerte.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief